ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ενώ η πρώτη άδεια εγκατάστασης έχει σχεδόν εκδοθεί, η διοίκηση θα αναθέσει νέα υδρογεωλογική μελέτη

30 Δεκεμβρίου, 2011

Μία νέα υδρογεωλογική μελέτη θα πραγματοποιήσει η διοίκηση του φορέα διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας (ΒΙΟ.ΠΑ.Κ.), με σκοπό να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση του υπεδάφους στην έκταση που βρίσκεται δυτικά της Νέας Καρβάλης. Το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με την ανάγκη «εξυγίανσης» κάποιων από τα οικόπεδα που μοιράστηκαν σε επιχειρηματίες, προκειμένου να μεταφέρουν στο βιοτεχνικό πάρκο τις μονάδες τους, καθώς και η έλλειψη γνώσης για την ποιότητα και την καταλληλότητα του υπεδάφους στην υπόλοιπη έκταση του πάρκου, η οποία δεν έχει παραχωρηθεί ακόμα, έχει δημιουργήσει προβληματισμό στο διοικητικό συμβούλιο, που θέλει να διασφαλίσει τις μελλοντικές επενδύσεις.
Πηγή: www.k-tipos.gr

Περισσότερες «αναπτυξιακές» ειδήσεις μέσα στο 2012

Οι βελτιωτικές κινήσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν με το νέο έτος, όπως δήλωσε στον «Κ.Τ.» ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου, Μάκης Παπαδόπουλος. Η κατασκευή του οδικού κόμβου, στην είσοδο του πάρκου, τελείωσε. Αυτό το χρονικό διάστημα, μας είπε ο πρόεδρος, γίνεται καθαρισμός στις τάφρους για την αποστράγγιση των νερών. Όμως, επεσήμανε, για να αποτυπωθεί μία λεπτομερής εικόνα όλης της έκτασης, θα γίνει μία υδρογεωλογική μελέτη. Ερωτηθείς αν και πότε θα γίνει η εξυγίανση του υπεδάφους στα οικόπεδα που μοιράστηκαν, απάντησε ότι λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων και των προθεσμιών που υπάρχουν για την υλοποίηση των επενδύσεων, επιλέχθηκε η μέθοδος της πασσαλόπηξης για την εξυγίανση. Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Πάρκου, πρόσθεσε, επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο θα διευκολύνει τους επιχειρηματίες να καλύψουν το οικονομικό κόστος των εργασιών. Στην ερώτηση, πότε θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν οι πρώτες επιχειρήσεις στο βιοτεχνικό πάρκο, απάντησε ότι η πρώτη άδεια έχει σχεδόν εκδοθεί. «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και το 2012 θα έχουμε ευχάριστες και «αναπτυξιακές» ειδήσεις», σχολίασε ακόμα. Ένα άλλο «μέτωπο» που άνοιξε η σημερινή διοίκηση της «ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Α.Ε.», αφορά στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τις παραλείψεις που διαπιστώθηκαν στην κατασκευή του έργου. «Το θέμα αυτό έχει ανατεθεί σε νομικό σύμβουλο, ο οποίος συνεχίζει την έρευνα του. Όταν θα την ολοκληρώσει, θα δούμε τι θα κάνουμε», μας είπε ο πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Υπενθυμίζουμε ότι, με αφορμή τις παραλείψεις αυτές και το πρόβλημα με την καταλληλότητα του υπεδάφους στα οικόπεδα που έχουν μοιραστεί, δημιουργήθηκε μία έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της νυν διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και της διοίκησης της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που ήταν ο φορέας κατασκευής του έργου.

eXTReMe Tracker