ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ο δήμος Παγγαίου αποκτά Δημοτικό Συμβούλιο Μαθητών

30 Νοεμβρίου, 2012

Μέσω της δημιουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Μαθητών επιχειρεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη μαθητική κοινότητα του δήμου Παγγαίου η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, έχοντας ήδη δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες. Το πρώτο ραντεβού, έχει καθοριστεί για αύριο το απόγευμα στις έξι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου με στόχο οι εκπρόσωποι των μαθητών να εκλέξουν το προεδρείο τους. «Αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτό το όργανο για να συζητήσουμε με τα παιδιά, της Δευτεροβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης. Θα στείλουν εκπροσώπους που έχουν ήδη εκλέξει και θα εκλεγεί το πρώτο προεδρείο.

Το συμβούλιο αυτό θα έχει ως ρόλο να προωθεί τα αιτήματα της νεολαίας κυρίως για εξωσχολικές δραστηριότητες και οτιδήποτε άλλο τους αφορά. Στόχος μας είναι να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές, να ακούσουμε τα αιτήματα τους και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ερωτώμενος σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου Κρυστάλλης Τζιτζιός ο οποίος μαζί με τον συνάδελφο του Βασίλη Δαμιανίδη έχουν την αρμοδιότητα του τομέα της Παιδείας στον δήμο Παγγαίου.

Η διαδικασία έχει αρκετό καιρό που ξεκίνησε καθώς μετά το αίτημα του δήμου προς τους διευθυντές των σχολείων τα δεκαπενταμελή των γυμνασίων και των λυκείων του δήμου όρισαν τους 9 εκπροσώπους τους. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όλοι έχουν στο μυαλό τους την παταγώδη αποτυχία των περίφημων Τοπικών Συμβουλίων Νέων που επιχειρήθηκε παλιότερα να καθιερωθούν. Η προσπάθεια ωστόσο δεν προχώρησε. Ο κ. Τζιτζιός πάντως δήλωσε αισιόδοξος επισημαίνοντας πως για το καλό των ίδιων των μαθητών θα ήταν ευχής έργο να προχωρήσει η διαδικασία. «Μακάρι να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και οι μαθητές να δείξουν ενδιαφέρον για τη λειτουργία αυτού του οργάνου ώστε να συζητήσουμε και να προχωρήσει η διαδικασία αυτή. Είναι για το καλό των ίδιων άλλωστε και για το καλό του δήμου γιατί το μέλλον είναι αυτά τα παιδιά», τόνισε.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker