Αρχίζει η μετεγκατάσταση στο καινούργιο Νοσοκομείο!

28 Ιανουαρίου, 2010

Μία χαρμόσυνη είδηση επεφύλασσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αιμίλιος Αθανασίου, σε όσους προσήλθαν να παρακολουθήσουν, προχθές το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, την εκδήλωση της παρουσίασης της μελέτης για την αξιοποίηση των κτιρίων του παλιού Νοσοκομείου στην περιοχή του παραδοσιακού ναυπηγείου. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία Καβάλας (Δ.ΑΝ.Ε.Κ.), στην οποία ανέθεσε ο Δήμος Καβάλας την μελέτη. Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, λίγο πριν αρχίσει η παρουσίαση της μελέτης, η ανάδοχος εταιρεία που κατασκεύασε το καινούργιο Νοσοκομείο, έκανε άρση της διακοπής των εργασιών.
Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, ότι μπορεί να αρχίσει αμέσως η διαδικασία της μετεγκατάστασης των Κλινικών και των άλλων Υπηρεσιών, από το παλιό στο καινούργιο Νοσοκομείο. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για να έχουμε αυτή την αίσια έκβαση», είπε και ανακοίνωσε, ακόμα, ότι σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, προκειμένου να προετοιμάσει την έναρξη της μετεγκατάστασης. Στόχος του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας είναι, να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση μέχρι τις αρχές της άνοιξης, ώστε το καινούργιο Νοσοκομείο ν’ αρχίσει να λειτουργεί κανονικά. Στην πρώτη φάση της διαδικασίας, θα γίνει η μεταφορά των υποστηρικτών Υπηρεσιών, προκειμένου το καινούργιο Νοσοκομείο να μπορεί να δεχτεί ασθενείς για εξετάσεις, ενώ θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση των Κλινικών.

Πέντε τα σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου

Όσον αφορά την μελέτη της αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου, προχθές το απόγευμα έγινε ενημέρωση για τις προτεινόμενες χρήσεις, από εκπροσώπους της εταιρείας που έκανε τη μελέτη για λογαριασμό της Δ.ΑΝ.Ε.Κ., ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Στις ερωτήσεις απάντησαν η Ρούλα Τριανταφυλλίδου και ο Χρήστος Μακράκης. Σύμφωνα με την μελέτη, οι προτεινόμενες χρήσεις είναι οι εξής πέντε:
1) Δημιουργία εμπορικού κέντρου,
2) δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας και συνεδριακού κέντρου,
3) δημιουργία κατοικιών,
4) ανάπτυξη δραστηριοτήτων υγείας-πρόνοιας και
5) ανάπτυξη δραστηριοτήτων μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Οι δύο μελετητές αναφέρθηκαν, επιγραμματικά, στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα που έχει η κάθε μία από τις παραπάνω χρήσεις και επεσήμαναν, ακόμα, ότι για την αξιοποίηση των ακινήτων του παλιού Νοσοκομείου, του κτιρίου Μπάτση και του γυάλινου κτιρίου, είναι σκόπιμο να γίνουν τα ακόλουθα:
1) Εξειδίκευση της τελικής επιλογής χρήσης, με τη σύνταξη αναλυτικής μελέτης βιωσιμότητας-σκοπιμότητας και την ταυτόχρονη αναζήτηση δυνητικών επενδυτών,
2) εκπόνηση νέας τοπογραφικής αποτύπωσης των κτιρίων, με προδιαγραφές έκδοσης οικοδομικής άδειας,
3) επικαιροποίηση των κατόψεων των κτιρίων-αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης επί του νέου τοπογραφικού,
4) εκτίμηση-ανίχνευση της στατικής επάρκειας της σημερινής κατάστασης του φέροντα οργανισμού του κτιρίου Μπάτση και
5) εκπόνηση νέας αρχιτεκτονικής προμελέτης, ανάλογα με τη χρήση που θα επιλεγεί.

Όπως είπε ο Χρ. Μακράκης: «Με αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια, το ισχυρότερο σενάριο είναι το 3ο (σ.σ. δημιουργία κατοικιών), ενώ με κοινωνικά κριτήρια το 4ο (σ.σ. ανάπτυξη δραστηριοτήτων υγείας-πρόνοιας). Η Ρούλα Τριανταφυλλίδου, τέλος, δεν απέκλεισε τη δυνατότητα της μικτής χρήσης των ακινήτων, εφόσον οι χρήσεις είναι συμβατές μεταξύ τους.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker