Αρχές του χρόνου η καταβολή του επιδόματος ενοικίου

29 Νοεμβρίου, 2010

Κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου στους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει, ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση  βουλευτή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μετά από διάλογο με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στο Δ.Σ. αποφασίστηκαν:
– Το πλαίσιο και οι βασικοί άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.
– Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενικοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο.
– Ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.
– Η δημοσιοποίηση των προγραμμάτων μέχρι τέλος Ιανουαρίου και η σταδιακή επανέναρξή τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.
– Η καταβολή κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει και ανέρχεται στο ποσό των 115 εκατ. ευρώ και, τέλος.
– Η ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους άνεργους.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός διαβεβαίωσε για την ισχύ της διάταξης που δεν επιτρέπει διαδικασίες κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και δεσμεύτηκε ότι εντός Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία για τη ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ που αφορούν τους άνεργους.

Πηγή:  www.proslipsis.gr

eXTReMe Tracker