Από χθές η λειτουργία του ΚΕΠ στο νέο χώρο του, στη Δημοτική Αγορά

29 Μαρτίου, 2012

Ξεκίνησε από χθες η λειτουργία του ΚΕΠ του δήμου Καβάλας στο νέο του χώρο, στη συμβολή των οδών Καράνου και Αμύντα, στο κτήριο της Δημοτικής Αγοράς. Σε ένα χώρο σαφώς πιο λειτουργικό τόσο για τους οκτώ συνολικά υπαλλήλους όσο και για τους συναλλασσόμενους, όπως λέει στην «Ε» η προϊσταμένη Συρματένια Χατζημιχαήλ, τα προηγούμενα γραφεία στην περιοχή του Αγίου Νικολάου λόγω στενότητας, δημιουργούσαν πλείστα όσα προβλήματα τα οποία έπρεπε με πολύ υπομονή να ξεπερνούν οι υπάλληλοι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες στα αιτήματά τους.

Η καλύτερη εποχή για μετακόμιση

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η λειτουργία του ΚΕΠ στα νέα του γραφεία θα ξεκινούσε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, όμως μια καθυστέρηση στις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις που είναι «το άλφα και το ωμέγα» για τη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων, επέφερε αναγκαστικά την καθυστέρηση κατά δύο ημέρες από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ωστόσο η κα Χατζημιχαήλ αναφέρει ότι ήταν και η καλύτερη εποχή για μετακόμιση, αφού δεν υπάρχει κάποια διαδικασία σε εξέλιξη που να απαιτεί αυξημένη κίνηση πολιτών, όπως ήταν για παράδειγμα το προηγούμενο διάστημα η απογραφή των δικαιούχων για τα προνοιακά επιδόματα.

Η ίδια υπογραμμίζει και πολλά άλλα θετικά που απορρέουν από την μεταφορά στο νέο μεγαλύτερο χώρο, πράγματα που κατ’ επέκταση σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μερικά από αυτά είναι ότι υπάρχει ακόμη πιο εύκολη πρόσβαση για άτομα ανήμπορα ή με κινητικά προβλήματα, είτε με χώρο στάθμευσης για τους συνοδούς είτε για μετακίνηση με ταξί. Κάποιος μπορεί να προγραμματίσει διάφορες άλλες εργασίες με μια επίσκεψη στο ΚΕΠ, όπως πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ κλπ στο ίδιο κτήριο της Δημοτικής Αγοράς.

Το αρχείο φυλάσσονταν στη Λόρντ…

Επίσης δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη καθισμάτων για τους συναλλασσόμενους σε αναμονή, κάτι που ήταν σχεδόν αδύνατο στους στενούς χώρους που λειτουργούσε το ΚΕΠ μέχρι πρότινος. Μάλιστα υπάρχει πρόβλεψη και για την τοποθέτηση μηχανήματος έκδοσης χαρτιού προτεραιότητας, κάτι που έλειπε από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι στον κάτω όροφο του ίδιου χώρου, θα μεταφερθεί επιτέλους το αρχείο του ΚΕΠ. Λόγω έλλειψης χώρου όπως λέει η κα Χατζημιχαήλ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι φάκελοι μεταφέρονταν προς φύλαξη στις εγκαταστάσεις της Λόρντ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αν κάποια στιγμή χρειαζόταν να ανατρέξουν οι υπάλληλοι σε κάποιο έντυπο -παρ’ όλο που η πλειοψηφία των εργασιών γίνονται ηλεκτρονικά- θα έπρεπε να καθυστερήσουν και άρα, να καθυστερήσει και η εξυπηρέτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη. Ήδη έχουν μεταφερθεί ειδικά ράφια και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η μεταφορά και τοποθέτηση του αρχείου σε αυτά.

Το ΚΕΠ του δήμου Καβάλας είναι ανοιχτό Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8 το πρωί ως τις 7 και μισή το απόγευμα και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker