Από τη θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Καβάλας – Η παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη (φρεσκαρισμένη)

15 Μαΐου, 2012

Η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Καβάλας σας προσκαλεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012, στις 9 μμ, στην παράσταση «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη (φρεσκαρισμένη)
Είσοδος ελεύθερη
Θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας μικρού μήκους της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου «Το φιλαράκι μου»

Λίγα λόγια για την ομάδα μας και τη δουλειά μας.
Η θεατρική μας ομάδα για δεύτερη χρονιά καταπιάνεται με το θέμα «Γελάμε με τον πόλεμο». Φέτος γελάμε με τις ιστορίες του παππού Αριστοφάνη και πιο συγκεκριμένα με την «Ειρήνη» που θεωρείται ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.
Η «Ειρήνη» προέκυψε ως επιλογή των παιδιών της ομάδας- εγώ προτιμούσα τους «Αχαρνής». Το πάθος και ο ενθουσιασμός τους ξεπέρασαν τα εμπόδια της έλλειψης χρόνου και χρημάτων και απέδειξαν πως και σε εποχές κρίσης – οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής- η τέχνη είναι το γιατρικό, η ανακούφιση, η λύση…
Μαζευτήκαμε λοιπόν και φέτος και ήρθαμε σε επαφή με διαφορετικές μορφές τέχνης ( θέατρο, κινηματογράφο, φωτογραφία ) στην πολιτιστική μας εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.
Ηχογραφήσαμε την «Ειρήνη» για το κρατικό ραδιόφωνο.
Τραγουδήσαμε. Κατασκευάσαμε τα σκηνικά.
Κυρίως, όμως, μάθαμε πώς να είμαστε ομάδα παίζοντας θεατρικά παιχνίδια. Εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλο και, όπως ταιριάζει και με το θέμα μας, γελάσαμε πολύ και στις συναντήσεις μας κάθε Τρίτη και μετά στις πρόβες… στα λάθη, στα σαρδάμ, στα τραγούδια…
Ό,τι θα δείτε, λοιπόν, ως αποτέλεσμα της δουλειάς μας, έγινε με όρεξη, αφοσίωση, προσωπικές θυσίες και πολλή- πολλή αγάπη.
Αβριωνίδου Κατερίνα, φιλόλογος, υπεύθυνη θεατρικής ομάδας
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Αβραμίδου Δέσποινα (Τρυγαίος), Αθανασοπούλου Ελένη (Ερμής), Λάλλα Ξένη (Υπηρέτης Α), Κουτσικοβαγγέλη Ευριδίκη (Υπηρέτης Β), Κοδέλη Μαρίνα και Βασιλειάδου Σοφία (κόρες Τρυγαίου), Χατζηπάντου Νικόλαος (Πόλεμος), Σιμιτσής Βαλάσης (Τάραχος), Συρόπουλος Φραντζής (χρησμολόγος), Μπάρτζου Στέλλα (δρεπανοποιός), Παντούλα Θεανώ και Ταπέ Ειρήνη (έμπορος όπλων και ο συνέταιρός του), Χρήστογλου Γαβριήλ (παιδί Λάμαχου), Μαυρογιάννης Νάσος (παιδί Κλεώνυμου).
Χορός: Χασάπη Ευδοξία, Χατζηπάντου Μαριαλένα, Μαλέα Ευδοκία, Παπαδοπούλου Αποστολία, Ζαφειροπούλου Αλεξάνδρα, Καραμανώλη Φωτεινή, Μπούρας Μάριος, Χατζηζυρλής Δημήτρης, Μουζενίδου Σοφία, Θεοχαρίδου Μαρία.
Βωβά πρόσωπα-θεές: Βαλτατζή Παναγιώτα (Ειρήνη) Θεοφίλου Βιβή (Θεωρία), Βαλτατζή Μαρία (Οπώρα).
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παπαδημητρίου Ισίδωρος
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ: Παπαδημητρίου Ισίδωρος, Σιμιτσής Βαλάσης
ΣΤΙΧΟΙ για τη διασκευή του «ύμνου των μαύρων σκυλιών»: Χατζηπάντου Μαριαλένα
ΣΚΗΝΙΚΑ: Κεχαγιάς Χαράλαμπος, Κοσμίδου Κατερίνα, Κοτζαγιαννίδου Μαρία, Μάρκου Κλεοπάτρα, Μαχαιρίδου Θένια, Σκαλιάπα Ραφαηλία, Τζιαμπάζη Κατερίνα.
ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αβριωνίδου Κατερίνα

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker