Ανοιξε τις πύλες της η «έκθεση τροχαίας 2010»

24 Νοεμβρίου, 2010

Από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας λειτουργεί η φετινή έκθεση τροχαίας. Η έκθεση τροχαίας θα είναι ανοικτή για το κοινό από 09:00΄ έως 20:00΄ και θα περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εκθέματα αστυνομικού εξοπλισμού και οχημάτων, παρουσίαση στατιστικών στοιχείων και προσομοιωτές για τους μικρούς μας φίλους. Αστυνομικοί υπάλληλοι του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας θα υποδέχονται τους επισκέπτες δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο υλικό.
Για την προβολή της έκθεσης, εδώ και λίγες μέρες, έχει στηθεί στην πλατεία Καπνεργάτη ένα stand της Τροχαίας το οποίο μαζί με αστυνομικούς  που παραβρίσκονται φροντίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες για την έκθεση της Τροχαίας, ενώ στο χώρο υπάρχουν και 2-3 οχήματα μετά από τροχαία ατυχήματα.
Στην έκθεση πραγματοποιήθηκε διάλεξη από πανεπιστημιακό – συγκοινωνιολόγο για την  Εγνατία Οδό καθώς μεγάλο της κομμάτι διασχίζει το νομό Καβάλας. Στον παράγοντα άνθρωπο αποδίδει την κύρια ευθύνη για τα ατυχήματα ο κ. Κοκμοτός σημειώνοντας πως μεγάλο ρόλο παίζουν οι ιδιαιτερότητες των δρόμων αλλά και ανθρώπινοι – ανασταλτικοί παράγοντες όπως η κούραση και το αλκοόλ. Με την ευκαιρία της έκθεσης ο νέος διευθυντής της τροχαίας Καβάλας Θανάσης Αλεξανδρόπουλος τόνισε: «Με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουμε προσπαθούμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα. Παρόλα αυτά δυστυχώς φέτος είχαμε αύξηση των ατυχημάτων».

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker