Ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, από τον Βαλσαμίδη και την παρέα του

27 Ιανουαρίου, 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΤΕΙΟ «ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑ»

Ο κορυφαίος εν ζωή Έλληνας μουσικοσυνθέτης έχει υπογράψει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά λαϊκά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ, από τον «Ζορμπά» ως το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» και από το «Ένα δειλινό» μέχρι την «Δραπετσώνα».

Ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο εν ζωή Έλληνα μουσικοσυνθέτη φιλοξενεί απόψε το οινοποτείο «Μετά τις Δέκα», με τους Θόδωρο Βαλσαμίδη και Οσλέμ στο τραγούδι, Κώστα Κατιώνη στην κιθάρα και Κυριάκο Μιμίδη στο μπουζούκι, να κάνουν μια αναδρομή στα καλύτερα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η γνωστή τετράδα επιστρέφει στο «Μετά τις Δέκα» για ένα μουσικό ταξίδι που η διάρκεια του θα αγγίξει τις τρεις ώρες, με τα τραγούδια του αειθαλούς Μίκη, συνεχίζουν να αγγίζουν τις ψυχές των Ελλήνων και με δεδομένη την τωρινή πρωτόγνωρη κατάσταση, να φαντάζουν άκρως επίκαιρα.

Άραγε, ποιος δεν έχει ακούσει έστω και μια φορά τον αθάνατο «Ζορμπα»; Κι όμως αυτό είναι μόνο ένα από μια μακριά λίστα λαϊκών τραγουδιών που συνέθεσε ο γεννημένος στη Χίο, Κρητικός δημιουργός! «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» , «Όμορφη πόλη», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Ένα το χελιδόνι», «Δραπετσώνα», «Ένα δειλινό», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Θα σημάνουν οι καμπάνες», «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», «Το παλικάρι έχει καημό» και πολλά μικρά διαμάντια που κοσμούν την ελληνική λαϊκή μουσική φέρουν την υπογραφή του!

Μεγάλες φωνές όπως οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μανόλης Μητσιάς, Μαίρη Λίντα, Μαρία Φαραντούρη κ.α. αλλά και ηθοποιοί όπως οι Μελίνα Μερκούρη, Νίκος Κούρκουλος, Βαγγέλης Σειληνός ή η λογοτέχνιδα πια Ντόρα Γιαννακοπούλου, έχουν ερμηνεύσει μεταξύ άλλων τα μεγάλα «θεοδωράκικα» λαϊκά, ενώ και ο ίδιος ο συνθέτης ουκ ολίγες φορές τραγούδησε με την χαρακτηριστική φωνή του.

Τέλος, το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, θα αρχίσει στις 10 το βράδυ. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2510 836690.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker