Έκθεση φωτογραφίας του Παγκράτη Παγκρατίδη

30 Νοεμβρίου, 2009

Στη  Παλιά Δημοτική Βιβλιοθηκη

Διάρκεια έκθεσης: 30 Νοεμβρίου με 6 Δεκεμβρίου 2009Εγκαίνια: Δευτέρα, 7.00 μμ.Μετά τη έκθεση των έργων του στη Γκαλερί Σκουφά  ως ΤΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ  του Athens photo festival, ο  Καβαλιώτης Παγκράτης Παγκρατίδης παρουσιάζει τα έργα του  στο ισόγειο της παλιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης από 30-11-2009 εως και 6-12-2009

Η Γκαλερί Σκουφά εγραψε για τον δικό μας Παγκράτη Παγκρατίδη ….

«Ο Παγκρατίδης με την τελευταία σειρά φωτογραφικών του έργων καταπιάνεται με το Τοπίο -αστικό και μη. Καταφέρνει να αποδώσει  στο χαρτί όχι μόνο την καταγραφή της πραγματικότητας με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο φακός του σε κάποια δεδομένη στιγμή αλλά και τη συναισθηματική ματιά του ίδιου του φωτογράφου τη στιγμή που το θέμα ξετυλίχθηκε μπροστά του.

Αυτή η στιγμιαία, συναισθηματικά φορτισμένη ματιά είναι η αφετηρία από την οποία καλείται ο καλλιτέχνης να ταξιδέψει μέχρι να καταφέρει να την αιχμαλωτίσει στο φωτογραφικό του χαρτί.

Σύμμαχος του στη διαδικασία επεξεργασίας της εκάστοτε φωτογραφίας, είναι ο υπολογιστής ο οποίος χρησιμοποιείται απλά σαν ένας σύγχρονος σκοτεινός θάλαμος.»

Β. Θαλασσοπούλου

eXTReMe Tracker