Άλλη μια διάκριση για τον Καβαλιώτη συνθέτη και κιθαρίστα Κώστα Χίζαρη!

6 Ιουλίου, 2010

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε ο Καβαλιώτης συνθέτης και κιθαρίστας Κων/νος Χίζαρης, η οποία βεβαίως αντανακλά και στη γενέτειρα πόλη του, την Καβάλα.

xizaris-large.jpg

Συγκεκριμένα, το έργο του “Electric Apparitions” για ηλεκτρική κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων επιλέχθηκε μεταξύ δεκάδων άλλων υποβληθέντων έργων για να παρουσιαστεί στις Διεθνείς Ημέρες Σύγχρονης Μουσικής που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο του 2011 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Πιο ειδικά, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, ως το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης για τη Σύγχρονη Μουσική (International Society for Contemporary Music), ανέλαβε να εξετάσει και να προτείνει έξι έργα από Έλληνες συνθέτες που θα αντιπροσωπεύσουν τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία στην 26η Μουσική Biennale που όπως είπαμε θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2011 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.
Αυτή η Biennale έχει ένα επετειακό χαρακτήρα 50 χρόνων σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, και αυτό είναι ένα γεγονός που δίνει μια ιδιαίτερη χροιά αυτή τη χρονιά. Θα παρουσιαστούν έργα από περίπου 50 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία θα βρίθουν από μια πληθώρα συνθετικών τεχνοτροπιών αλλά και συνηχητικών συνδυασμών. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός αυτής της Μουσικής Biennale: η εξερεύνηση και κατάκτηση νέων ηχητικών πεδίων και τεχνοτροπιών.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker