«Η νύχτα μόλις πριν τα δάση» του Bernard – Marie Koltes για έξι παραστάσεις

17 Φεβρουαρίου, 2011

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, παρουσιάζει για 6 μόνο παραστάσεις το έργο του Bernard – Marie Koltes «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση», σε μετάφραση Μάγιας Λυμπεροπούλου, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο «Η Αλίκη έχει λάθος αγόρι».

Ο Μπερνάρ Μαρία Κολτές, γεννημένος σε μια μεσο-αστική οικογένεια στο Μετζ το 1948, ανακαλύπτει για πρώτη φορά τη μαγεία του θεάτρου στα 20 χρόνια του, συγκλονισμένος από την ερμηνεία της ηθοποιού Μαρίας Καζαρέ στη Μήδεια. Από τη στιγμή εκείνη ξεκινά να ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή θεατρικών έργων, εκδίδοντας τον μακρύ μονόλογο «Η νύχτα πριν από τα δάση», που ανέβηκε στο φεστιβάλ Αβινιόντο 1977. Το θέατρο του Κολτές είναι μία συνεχόμενη αναζήτηση με θέμα την επικοινωνία των ανθρώπων και βρίσκεται σε αντίθεση με τη γενιά της οποίας δημιούργημα είναι το θέατρο του παραλόγου.

Τα έργα του Κολτές είναι από τα πλέον γνωστά και ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς θεατρικούς συγγραφείς του κόσμου, έχοντας δει όλα τα δημιουργήματά του να ανεβαίνουν επί σκηνής.

«Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση»

Πρόκειται για το μονόλογο ενός νεαρού άνδρα που περιπλανιέται μέσα στη νύχτα, ενός νεαρού κακοποιού, άνεργου, περιθωριακού που γυρεύει δωμάτιο να περάσει μια νύχτα.

Ο συγγραφέας θέτει μια σειρά από ερωτήματα οδηγώντας τον θεατή σε μυστηριώδη σταυροδρόμια.

Σκηνοθεσία – Διαμόρφωση Σκηνικού Χώρου – Μουσική Επιμέλεια – Φωτισμοί : Παναγιώτης Κατσώλης

Παίζει : Παναγιώτης Κατσώλης

Πρόγραμμα παραστάσεων :

18 – 19/2 & 25 – 26/2 στις 12 το βράδυ

21 – 22/2 στις 9.15 το βράδυ

Τιμή εισιτηρίου : 8 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείται στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510.220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker