Την Τετάρτη παρουσιάζεται επίσημα η διοργάνωση του TEDxKavala με θέμα “Life Re-Loading”

14 Δεκεμβρίου, 2015

Η οργανωτική επιτροπή του TEDxKavala, του πρώτου TEDx event στην Ανατολική Μακεδονία, σας προσκαλεί στην επίσημη εκδήλωση παρουσίασής του, την Τέταρτη 16 Δεκεμβρίου στο cocktail bar “Derelicte” («Nτερελικτέ», Λάμπρου Κατσώνη 2) στις 19:30.

Μια μικρή γιορτή με στόχο την παρουσίαση της ομάδας και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το περιεχόμενο, το θέμα και τις θεματικές ενότητες του TEDxKavala σας περιμένει. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να γνωριστούμε.

Λίγα λόγια για το TED

Με βάση την επίσημη ιστοσελίδα του, το TED είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που σκοπεύει στη διάδοση αξιόλογων ιδεών.

Πριν από 30 χρόνια, η Καλιφόρνια φιλοξένησε το πρώτο TED, από όπου η φιλοσοφία του επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, το βασικό συνέδριο του TED διεξάγεται ετησίως στο Βανκούβερ του Καναδά και συνοδεύεται από το TEDActive που πραγματοποιείται στο Γουίσλερ.

Το TED πήρε την ονομασία του από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment και Design, οι οποίες δηλώνουν ως ένα βαθμό τη θεματολογία της εκδήλωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ατζέντα δεν μπορεί να διευρυνθεί.

Ορισμένοι από τους ομιλητές που έχουν λάβει μέρος σε TED εκδηλώσεις είναι οι Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon κ.α. Οι ομιλίες του TED είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Λίγα λόγια για το TEDx

Στο πνεύμα της διάδοσης των αξιόλογων ιδεών και βασισμένο στο πρότυπό του, που είναι το TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων, όπου το x δηλώνει τον τόπο διεξαγωγής της ανεξάρτητα οργανωμένης εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία ενός TEDx. Αν και το TEDx συνέδριο παρέχει γενική καθοδήγηση για μία TEDx εκδήλωση, εντούτοις αυτό σχεδιάζεται και οργανώνεται αυτόνομα. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα TEDx συνέδρια έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά, στα Ανώγεια, στην Καλαμάτα.

Ομιλητές υπήρξαν οι Στέλιος Ράμφος, Ευγένιος Τριβιζάς, Αλέξης Παπαχελάς, Αρίστος Δοξιάδης, Paul Ευμορφίδης και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, του αθλητισμού και άλλων τομέων της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Λίγα λόγια για το TEDxKavala

Στις 5 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο TEDxKavala. Η πόλη στην οποία μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε θα προβληθεί, ενώ θα αποτελέσει εφαλτήριο ώστε να διαδοθούν ιδέες που θα αφυπνίσουν σκέψεις και αισθήσεις.

Το θέμα του πρώτου TEDxKavala είναι το “Life Re-Loading”.

Είναι η ώρα που η ζωή χρειάζεται «επαναφόρτιση».

Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας και θα στηρίξετε την προσπάθεια που γίνεται στην πόλη μας.

Με εκτίμηση,

Η Επίσημη Οργανωτική Ομάδα TEDxKavala

Πηγή: kavalanews.gr

eXTReMe Tracker