«Υπηρέτης δύο Αφεντάδων»

22 Μάρτιος, 2017

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 & 28 Μαρτίου, και ώρα 20.00 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας. «Γ. Παυλίδης».

O Γκολντόνι – ο «Μολιέρος της Ιταλίας» όπως έχει χαρακτηριστεί – φέρνει επί σκηνής το άρωμα της Commedia dell’ arte, ενώ ταυτόχρονα στρέφεται προς την κοινωνική παρατήρηση, περιγράφοντας με το έργο του την Ίδια τη ζωή. Μέσα από την ιστορία του δαιμόνιου Τρουφαλδίνο μας δείχνει ότι οι ασήμαντοι και οι ταπεινοί μπορούν να θριαμβεύσουν, αρκεί να χρησιμοποιήσουν σωστά τις δυνάμεις, την εξυπνάδα αλλά και την τόλμη τους.

Στην παράστασή μας αντιμετωπίσαμε το έργο σαν ένα χαρούμενο πολύχρωμο παιχνίδι, σαν μια μουσική σύνθεση σε τέμπο αλέγκρο, όπου οι ηθοποιοί – ορχήστρα ερμηνεύουν πάνω στο σκηνικό πεντάγραμμο, με εργαλεία το γρήγορο ρυθμό, και την πλούσια κίνηση. Ελπίδα μας, οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, να συγκινηθούν και να γελάσουν, όπως διασκεδάσαμε, ονειρευτήκαμε, συγκινηθήκαμε, γελάσαμε κι εμείς, ετοιμάζοντας την παράστασή μας…

Ομάδα Έκφρασης & Δημιουργίας Μαθητών
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Βουγιουκλή
Μουσική επιμέλεια: Γεώργιος Φίτσιος

eXTReMe Tracker