«Οψόμεθα εις Φιλίππους» – 6η εκδρομή στο «Πάρκο Φιλίππων»

20 Ιούνιος, 2017

Οι εκδρομές της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας συνεχίζονται και τον μήνα Ιούνιο με την 6η εκδρομή.

Θα επισκεφτούμε για δεύτερη φορά τον Δήμο Αμφίπολης και τον Δήμο Νέας Ζίχνης.

Αφού είδαμε τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της περιοχής στην προηγούμενή μας εκδρομή, σειρά έχει το Σπήλαιο της Αλιστράτης, το γραφικό χωριό Αγγίστα, ο παραποτάμιος Πολυχώρος Αγγίτη και το χωριό Συμβολή.

Σημείο Συνάντησης: Σπήλαιο Αλιστράτης
Ημερομηνία συνάντησης: Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στις 10:30

Αναλυτικά, το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε έχει διαμορφωθεί ως εξής:

10:30 – 12:00
Αφετηρία της εκδρομής είναι το Σπήλαιο της Αλιστράτης, όπου θα συγκεντρωθούμε όλοι και θα ξεναγηθούμε στο χώρο του Σπηλαίου για μία ώρα. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ για γκρουπ ενηλίκων, 4 ευρώ για φοιτητές και ανέργους
12:15 – 13:00
Στη συνέχεια θα βρεθούμε για περιήγηση σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής και από τους αρχαιότερους οικισμούς, την Αγγίστα. Στο χωριό έχουν βρεθεί πολλά αρχαία οικοδομήματα, μεταξύ των οποίων και η Αγροτική Έπαυλις – Villa Rustica ανατολικά του σημερινού οικισμού της Αγγίστας.
13:15 – 14:30
Θα κάνουμε ένα σύντομο διάλειμμα φαγητού στον παραποτάμιο Πολυχώρο Αγγίτη (Riverland Aggitis) για να απολαύσουμε το φυσικό τοπίο. Εκεί θα μας περιμένει μία ευχάριστη έκπληξη! Το Κτήμα Χρόνη από την περιοχή της Αλιστράτης θα κάνει αποκλειστικά για εμάς μία παρουσίαση των ποικιλιών που καλλιεργούνται στην περιοχή και θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και να αγοράσουμε τα κρασιά του Οινοποιείου.
14:30 – 15:00
Θα καταλήξουμε στη Συμβολή με τα γαλάζια νερά, το σημείο που ενώνεται ο Αγγίτης με τους μικρότερους παραποτάμους του Στρυμόνα και τα τενάγη των Φιλίππων. Εκεί ο ποταμός Αγγίτης ξεκινά μια δαιδαλώδη διαδρομή ανάμεσα σε κάθετους βράχους, σχηματίζοντας το ομώνυμο φαράγγι. Μπορούμε να δροσιστούμε με έναν τελευταίο καφέ ή παγωτό στο Ξενοδοχείο Φαράγγι λίγο πριν την επιστροφή μας.

eXTReMe Tracker