Φεστιβάλ Cosmopolis


Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2000 και τελείωσε το 2009 και διεξαγόταν από 16 έως 20 Ιουλίου. Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιούνταν ήταν στην περιοχή της Παναγίας, στην παλαιά πόλη της Καβάλας. Απευθυνόταν σε κοινό όλων των ηλικιών και πάνω από 70.000 επισκέπτες έδιναν ζωή στο φεστιβάλ κατατάσσοντάς το ως μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης.

Σκοπός του φεστιβάλ ήταν μέσα από τις θεματικές ενότητες της μουσικής, του χορού, της γεύσης, του κινηματογράφου, των εικαστικών, του θεάτρου, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, του street Bazaar και την παρουσίαση των πολλαπλών εκφράσεων του πολιτισμού των χωρών που συμμετείχαν, να παντρέψει τη γνώση με την ψυχαγωγία, να προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες και ευκαιρίες αλληλογνωριμίας των πολιτισμών αλλά και να δημιουργήσει πρεσβευτές της Ελληνικής φιλοξενίας και του Ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο αφού στις αποστολές των ξένων χωρών συμμετέχουν ετησίως περίπου εξακόσια άτομα.

Οι οργανωτικοί φορείς του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, Δημωφέλεια, ενώ η πηγή χρηματοδότησης του είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, Δημωφέλεια, (πρώην ΔΑΝΕΚ).

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση Πολιτιστικού Τουρισμού & Επικοινωνίας

ΤΗΛ:2510-831388 (εσωτ.3)

EMAIL: tourism@kavalagreece.gr

eXTReMe Tracker