Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017

17 Μάιος, 2017

Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.) συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017. Η ημέρα εορτασμού των Μουσείων έχει οριστεί από το ICOM (International Council of Museum) η 18η Μαΐου. Το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας είναι «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

 

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Δημοτικό Μουσείο Καβάλας και το Μουσείου Καπνού Δήμου Καβάλας πραγματοποιούν τις παρακάτω εκδηλώσεις:

 

α) Περιήγηση στα απομεινάρια της Εβραϊκής κοινότητας στην Καβάλα, (σε 12 σημεία της πόλης), με τίτλο «Η παρουσία των απόντων» και με αφετηρία το μνημείο των Εβραίων στην Καβάλα (Ερυθρού Σταυρού & Μητροπόλεως), την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 19:00 μ.μ

Πολιτιστική περιήγηση κ. Κομνηνός Απότας, υπεύθυνος ιστορικού αρχείου του Δημοτικού Μουσείου Καβάλας.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών : 25 άτομα.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο 2510 222706 και  2510 620680.

 

β) Εκδήλωση με τίτλο «Ο καπνός…. αλλιώς», Εναλλακτικές χρήσεις του καπνού: φαρμακευτική, κοσμετολογία, γαστρονομία, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 12:00 π.μ., στο Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας (Κ. Παλαιολόγου 4).

Οι ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

  • Δρ. Απόστολος Καλύβας, Ερευνητής, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα». «Η βελτίωση του καπνού ως εργαλείο παραγωγής καινοτόμων προϊόντων»
  • Σίσσυ Ρακιτζή, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας. «Η φαρμακευτική χρήση του καπνού».
  • Παυλίνα Ιορδανοπούλου, Γεωπόνος-Τεχνολόγος, Αρωματοθεραπεύτρια. «Η εφαρμογή του καπνού στην αρωματοθεραπεία και στην κοσμετολογία»
  • Νικόλαος Φωτιάδης, Executive Chef της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας. «Τα καπνά στη σύγχρονη γαστρονομία»

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο κ. Μιχάλης Σαχσαμάνογλου, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού.

eXTReMe Tracker