Τελευταία συνάντηση του έργου STATUS: Αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας ταξίδεψε στη Ρουμανία

12 Νοεμβρίου, 2014

Στελέχη και συνεργάτες του Δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο, Δημοσθένη Τουλκίδη, συμμετείχαν στην τελευταία συνάντηση μεταξύ των εταίρων του έργου STATUS (Strategic Territorial Agendas for “Small and Middle-Sized Towns” Urban Systems), που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Alba Iulia της Ρουμανίας στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2014.

Τη συνάντηση παρακολούθησε και ο υπεύθυνος διαχείρισης του προγράμματος South East Europe, Johannes Gabriel, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα έργου του STATUS για τα αποτελέσματα που προέκυψαν κατά την μόλις 18 μηνών διάρκεια του.

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο, που έχει σαν στόχο να υποστηρίξει τις πόλεις στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν στρατηγικά πολεοδομικά σχέδια, ως εργαλεία για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης και να τις καθοδηγήσει στην προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων αυτών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα SOUTH EAST EUROPE (νοτιοανατολική Ευρώπη») και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και 15% από εθνικούς πόρους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκαν τα Poster Plans (πολεοδομικά σχέδια προτεινόμενων παρεμβάσεων) για κάθε μία από τις έντεκα πόλεις που συμμετέχουν στο έργο, ο σχεδιασμός των κατά τόπους urban centers (παρατηρητηρίων πολιτών σε θέματα που αφορούν την πόλη) και η πλατφόρμα του έργου.

Επίσης, έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των έως τώρα ενεργειών και συζητήθηκαν οι προοπτικές χρηματοδότησης αντίστοιχων έργων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020).

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker