Πανεπιστήμιο Παιδιών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

20 Απριλίου, 2016

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας διοργανώνουν το «Πανεπιστήμιο Παιδιών».

Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» είναι μια σειρά καινοτόμων εκλαϊκευμένων παρουσιάσεων και εργαστηρίων για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από εισηγητές πανεπιστημιακού επίπεδου σε διάφορες θεματικές της επιστήμης και της τέχνης για την απόκτηση γνώσεων, την ανάδειξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων των μαθητών και την ενίσχυση της φιλομάθειας.

Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» περιλαμβάνει ένα κύκλο επιστημονικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων κατάλληλα προσαρμοσμένων στο ηλικιακό επίπεδο των συμμετεχόντων χωρίς όμως να αλλοιώνεται η επιστημονική διάστασή τους. Βάσει της θεωρίας της πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner, η ανακάλυψη της κλίσης του παιδιού και η ενασχόληση πάνω σε αυτό, συμβάλλει θετικά στην πνευματική και ψυχική του ανάπτυξη.

Ο προγραμματισμός παρουσίασης των θεματικών ενοτήτων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε σημεία πολιτισμού και εκπαίδευσης από τις 20 Απριλίου έως και τις 18 Ιουνίου 2016, είναι ο εξής:

  • Τετάρτη 20.04.2016, “Μαθη…μαγικά”: Τοποθεσία: Δημοτική Καπναποθήκη, Ώρα:18:00-19:30. Εισηγητές: Aστέριος Παντοκράτορας και Σίσσυ Κωστέρογλου, Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα. Απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Δ΄ , Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.
  • Τετάρτη 18.05.2016, «Η πόλη του καπνού: Ανακαλύπτουμε το χθες και σχεδιάζουμε το αύριο». Τοποθεσία: Πλατεία Καπνεργάτη-Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας, Ώρα: 17:30-19:30, Εισηγητής: Ανατολή Κωταΐδου και Εύη Καραούστα, Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα. Απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.
  • Σάββατο 21.05.2016, «Τα παιχνίδια στο μουσείο κάνουν μικρούς και μεγάλους», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 7 με 12 ετών. Τοποθεσία: Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας, Ώρα: 12:00-14:00, Εισηγητής: Ανατολή Κωταΐδου και Εύη Καραούστα, Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα.
  • Σάββατο 18.06.2016, Τοποθεσία: Φρούριο, Ώρα: από τις 20:30 έως 23:30, “Τα παιδιά μετρούν τα αστέρια” – Εργαστήριο αστροφυσικής, Εισηγητής: Μιχάλης Δογραμματζής, Εργαστήρια (Κατασκευή τηλεσκοπίου A’ έως Γ’ Δημοτικού + αστρολάβου Δ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού): Ανατολή Κωταΐδου και Εύη Καραούστα, Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 100 άτομα. Απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Α΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πολύ επιτυχημένη προβολή από την εταιρία προβολών του πλανηταρίου Θεσσαλονίκης σε μια γεμάτη από παιδιά αίθουσα πολλαπλών στο ισόγειο του Πολιτιστικού κέντρου «Πυθαγόρας»: Συγκεκριμένα:

  • Σάββατο 19.03.2016, “Ταξίδι στο Σύμπαν”: στο θόλο ενός πλανηταρίου STARLAB έγιναν επτά προβολές με δύο θέματα. Τα θέματα προβολής είναι: α) Η Ελληνική μυθολογία των αστερισμών (για τους μαθητές μέχρι Γ΄ τάξη Δημοτικού) και β) Το Αστρικό πεδίο και το πλανητικό σύστημα (για τους μεγαλύτερους). Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας», Ώρα: 9:30-14:00, Εισηγητής: Έλλη Πανταζή Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 210 άτομα. Απευθύνονταν σε μαθητές των τάξεων Α΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Πολιτισμού της «Δημωφέλεια» στα τηλέφωνα: 2510-240983, 240973.

Συνημμένο έγγραφο:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ

eXTReMe Tracker