«Ο Πρίγκιπας και ο Ζητιάνος» του Μαρκ Τουέιν

12 Δεκεμβρίου, 2016

dsc_1579
Δύο τελευταίες παραστάσεις
του έργου της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας «Ο πρίγκιπας και ο ζητιάνος» του Μαρκ Τουέιν, σε σκηνοθεσία Ελεάννας Τσίχλη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί φίλοι του θεάτρου και οι οικογένειές τους, την Τετάρτη 14 και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 18.00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

 

Ο Τομ Κάντυ, ένα ζητιανάκι που κατοικεί με την οικογένειά του σε μια τρώγλη στην πλέον υποβαθμισμένη περιοχή του Λονδίνου και ο διάδοχος του Αγγλικού θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας, Εδουάρδος Τυδώρ, εκμεταλλευόμενοι το πανομοιότυπο παρουσιαστικό τους αλλάζουν ρόλους για λίγες μέρες ώστε να γνωρίσει ο ένας τη ζωή του άλλου. Ο πρίγκιπας, ντυμένος με κουρέλια, θα ξεφύγει από τον έλεγχο και την καταπίεση της εθιμοτυπίας του παλατιού για να μάθει από πρώτο χέρι πως ζει ο λαός του μέσα στην πείνα και την εξαθλίωση και ο φτωχός ζητιάνος, θα ζήσει την παραμυθένια ζωή που τόσο πολύ ονειρευόταν, μα σύντομα θα νιώσει τους κανονισμούς και τα βασιλικά πρωτόκολλα να τον πνίγουν και θα αναπολήσει την ανεμελιά της φτωχογειτονιάς του. Άραγε πόσο πολύ θα αλλάξουν τα δύο αγόρια μετά από την εμπειρία τους αυτή;

dsc_1569

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Ελεάννα Τσίχλη

Σκηνικά-Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Φωτισμοί: Τάσος Ράτζος

Μουσική: Χρυσούλα Μίσχου

 

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ναταλία Βασιλέκα, Κατερίνα Συμεωνίδου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Κοντός, Στέλιος Παυλόπουλος, Κατερίνα Πατσιάνη, Παύλος Σταυρόπουλος, Σταύρος Τσιτσόπουλος

 

Η μουσική της παράστασης παίζεται ζωντανά από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας:

 

Φλάουτο: Δήμητρα Καρακατσάνη, Στέλιος Καλαϊντζής

Κλαρινέτο: Δέσποινα Παναγοπούλου, Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Τρομπέτα: Φωτεινή Σταυρούδη, Κων/νος Μπουρουτζής

Τρομπόνι: Άγγελος Παναγόπουλος

Πιάνο: Κων/να Χατζησταύρου

Βιολί: Γιώργος Βουρτζούμης

Βιολοντσέλο: Ξένια Φουτσιτσή

Κοντραμπάσο: Αλέξανδρος Κατάκαλος

 

Κρουστά: Βασίλης Χατζηγεωργίου

 

Τις Κυριακές 11 και 18 Δεκεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι απογευματινές παραστάσεις.

 

Τα έσοδα της παράστασης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, θα διατεθούν στη Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα». Γενική Είσοδος: 7 €

 

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

eXTReMe Tracker