«Καντάτα ελευθερίας» από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας

22 Μαρτίου, 2016

Το έργο του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας» παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας την Πέμπτη (24 Μαρτίου), στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στις 8 το βράδυ.

Την εκδήλωση, που γίνεται ενόψει του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, θα τιμήσει με την παρουσία του ο διακεκριμένος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος, ο οποίος θα απαγγείλει αποσπάσματα του έργου.

Το έργο
Ο συνθέτης, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της μουσικής και χαρακτηριστικά δείγματα λόγου του Σολωμού, του Ρήγα και του Μακρυγιάννη, συνθέτει σε μορφή τριπτύχου τις ιδέες του και αναδεικνύει τα στοιχεία που προδίδουν σ’ αυτές ενότητα και συνοχή, παρά τις εγγενείς τους διαφορές και τα διαφορετικά ιστορικά συμφραζόμενα που απηχούν. Πρόκειται ακριβώς για τα στοιχεία που συγκροτούν τη βάση του οικοδομήματος της δημοκρατικής πολιτικής παράδοσης του Ελληνισμού. Επιπλέον, ο χαρακτήρας του έργου είναι περισσότερο επίκαιρος παρά ποτέ, γεγονός που επισημαίνεται και από τον ίδιο το συνθέτη, ο οποίος γράφει: «Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα και την απαξία της καθημερινότητας, αλλά και έχοντας κατά νου τη δύναμη, τα αισθήματα και το ήθος των νέων ανθρώπων, προσπαθώ με την Καντάτα της Ελευθερίας να ξαναφέρω στη συλλογική μνήμη και να ανασύρω στο προσκήνιο αυτό που αναφέρει ο Ευριπίδης στη «Ιφιγένεια στην Αυλίδα»: «Να κυνηγάς την αρετή, σπουδαίο».

Αφίσα-2 Πρόσκληση-2

Πηγή: www.thasospress.gr

eXTReMe Tracker