Η Καβάλα υποδέχεται τη φλόγα της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών

19 Απριλίου, 2016

ÁÖÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÇÓ ÖËÏÃÁÓ ÁÑ×ÁÉÁ ÏËÕÌÐÉÁ Η πόλη της Καβάλας θα έχει, για μία ακόμα φορά, την εξαιρετική τιμή και χαρά να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει, για λίγες ώρες, τη φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων, στο «ταξίδι» της προς το Ρίο της Βραζιλίας, όπου θα τελεστούν οι αγώνες του 2016. Η φλόγα θα ανάψει στην αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου 2016 και το «ταξίδι» της επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει επτά ημέρες, πριν παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων του «Ρίο 2016», στις 27 Απριλίου 2016 στο «Καλλιμάρμαρο» στάδιο των Αθηνών. Από την Καβάλα θα περάσει την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 και η υποδοχή της θα γίνει στο δημοτικό κήπο, από τη δήμαρχο και τις τοπικές αρχές, στις 14.30.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τον Δήμο Καβάλας έχουν οριστεί τέσσερεις λαμπαδηδρόμοι και έξι συνοδοί. Οι τέσσερεις Καβαλιώτες λαμπαδηδρόμοι, με τη σειρά που θα παραλάβουν τη φλόγα, είναι οι: Νικόλαος Σιδερίδης (πανελλήνιο ρεκόρ στο δρόμο 100 χλμ.), Σταυρούλα Τσολακίδου (δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι, θα ανάψει το βωμό), Δημήτρης Χατζής (ο μικρότερος κατασκευαστής ανθρωποειδούς ρομπότ στον κόσμο), Σοφία Ιωσηφίδου (χρυσή βαλκανιονίκης στο δρόμο 100 μέτρων κορασίδων). Το πρόγραμμα υποδοχής της φλόγας των Ολυμπιακών αγώνων είναι το ακόλουθο:

Άφιξη φλόγας και αφή στο βωμό.

Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων «RIO 2016».

Ανάκρουση ύμνων και έπαρση σημαιών (Ολυμπιακού ύμνου, εθνικού ύμνου Βραζιλίας, εθνικού ύμνου Ελλάδος).

Χαιρετισμός δημάρχου Καβάλας.

Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής «RIO 2016».

Χαιρετισμός εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.

Ανταλλαγή δώρων

Πολιτιστικό πρόγραμμα

Αναχώρηση φλόγας

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker