Ημερίδα – “Παιδιά μιας διαχρονικής κρίσης”

4 Μαΐου, 2016

POSTER ΦΙΝΑΛ 4Το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης  «Άγιος Γεώργιος»  Καβάλας, συνδιοργανώνει με το Δήμο Καβάλας και το ΝΠΔΔ “Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή Καβάλας” μια πολύ σημαντική Ημερίδα για την Κοινωνική Προστασία Ανηλίκων, με τίτλο «Παιδιά μιας Διαχρονικής Κρίσης», την Κυριακή 15 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας, από τις 9,30 πμ (ώρα προσέλευσης) έως τις 16,30 (ώρα λήξης).

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη και η Ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε σχετικούς επαγγελματίες, οι εννέα (9) εισηγητές που έρχονται στην πόλη μας, από όλη την Ελλάδα, είναι Καθηγητές Πανεπιστημίου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Δημοσίων και Ιδιωτικών Μονάδων Προστασίας Ανηλίκων. 

Ένας από τους βασικούς στόχους του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας είναι, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών για θέματα Κοινωνικής Προστασίας Ανηλίκων.

Διεθνείς έρευνες ογδόντα και πλέον χρόνων έχουν αποδείξει τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στα παιδιά ο μακροχρόνιος εγκλεισμός σε ιδρύματα παιδικής προστασίας.

Οι στόχοι της παρούσας Ημερίδας είναι, η πληροφόρηση της κοινής γνώμης και των επαγγελματιών που ασχολούνται με παιδιά για τους σύγχρονους θεσμούς παιδικής προστασίας, όπως π.χ. είναι ο θεσμός της Αναδοχής, αλλά και η συζήτηση κρίσιμων θεμάτων όπως είναι η πρόληψη της κακοποίησης ανηλίκων, η λειτουργία δημοσίων και ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών παιδικής φροντίδας, καθώς και η παρουσίαση δομών για ασυνόδευτους Ανήλικους πρόσφυγες.
Οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους συνδιοργανωτές: το Δήμο Καβάλας και το ΝΠΔΔ “Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή Καβάλας”, διότι χωρίς την στήριξη τους δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε την πολύ σημαντική Ημερίδα.

Επιπλέον ευχαριστούμε πολύ τους σπουδαίους Υποστηρικτές της Ημερίδας: το Ινστιτούτο ΒΙΑSTOP, την ΠΝΟΗ, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας, την ΕΛΜΕ Καβάλας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, και την ΕΡΤ 3 που εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν εγγύηση μεγάλης επιτυχίας για την Ημερίδα μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την πολύ σημαντική Ημερίδα.

Πληροφορίες για το Σωματείο: www.filoipaidopoli.weebly.com και στο facebook: «Φίλοι Παιδόπολης».

 

Με  τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος»  Καβάλας.

 

eXTReMe Tracker