Διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Θεσσαλονίκης

30 Μαρτίου, 2016

θάνος-κιθάραΝέες διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του 3ου διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας Θεσσαλονίκης (16 έως 20 Μαρτίου 2016), έρχονται να δώσουν μεγάλη χαρά στην οικογένεια του Ωδείου και να την κάνουν ιδιαίτερα περήφανη. Συγκεκριμένα, ο Μάριος Τζανετάκης κέρδισε το 1ο βραβείο στην 1η κατηγορία (έως 13 ετών), ενώ ο αδελφός του, Θάνος Τζανετάκης, κέρδισε το 3ο βραβείο στη 2η κατηγορία (έως 17 ετών). Εξαιρετική εμφάνιση έκανε στην 3η κατηγορία (χωρίς όριο ηλικίας) ο Φίλιππος Μανωλούδης, ο οποίος το 2014 είχε κερδίσει το 1ο βραβείο της 2ης κατηγορίας. Όλοι οι προαναφερθέντες είναι αριστούχοι μαθητές του καθηγητή, Φώτη Κουτσοθόδωρου. Επιπλέον, στο διαγωνισμό για ντουέτα (κιθάρα με κάποιο άλλο όργανο, ή φωνή), ο Θάνος Τζανετάκης και η Θεοδώρα Αποστολίδου (μαθήτρια φλάουτου στην τάξη του καθηγητή, Βέσκο Μπελομάζοβ) κέρδισαν το 2ο βραβείο.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο Τούμπας «Κ. Ματσίγκου» και πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φώτη Κουτσοθόδωρου. Φέτος, μάλιστα, η διοργάνωση εξασφάλισε μία γενναία χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Κατά κοινή ομολογία, το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν εξαιρετικά υψηλό, με πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό. Ο νικητής της 3ης κατηγορίας, Ρουμάνος Eduard Leata, θα εμφανιστεί προσεχώς σε σόλο ρεσιτάλ στην Καβάλα, προσκεκλημένος του Δημοτικού Ωδείου.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των διαγωνισμών κιθάρας, ήταν ο διάσημος Γάλλος κιθαρίστας και συνθέτης Roland Dyens (Ρολάντ Ντιάνς), μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες παγκοσμίως στον κόσμο της κιθάρας. Μαζί του ήταν, επίσης, ο Oscar Ghiglia, θρυλικός Ιταλός σολίστ και παιδαγωγός, όπως και οι διακεκριμένοι Έλληνες κιθαριστές, Έλενα Παπανδρέου, Θάνος Μήτσαλας, Δημήτρης Κοντογιάννης. Μέλος της επιτροπής ήταν και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, ενώ μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού μουσικής δωματίου, ήταν ο φλαουτίστας και καθηγητής του Δ.Ω.Κ., Β. Μπελομάζοβ.

Στο διάστημα διεξαγωγής του φεστιβάλ, είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις κιθάρες του ο Καβαλιώτης κατασκευαστής, Χαράλαμπος Κουμρίδης, αθλοθέτης του οργάνου αξίας 1.500 ευρώ, που δόθηκε στο νικητή της 2ης κατηγορίας. Όλοι οι κιθαριστές που έπαιξαν τα όργανα του Χ. Κουμρίδη, εκφράστηκαν με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για τη δουλειά του. Σημαντική ήταν και η παρουσία των καθηγητών κιθάρας του Δ.Ω.Κ., Αλέξανδρου Παρισσίδη και Γιώργου Τσερκέζη, οι οποίοι συνέβαλαν καταλυτικά στην επιτυχή διοργάνωση του φεστιβάλ.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker