“Αναπολώντας” και “Υποβρύχιος Κόσμος” του Ιωάννη Σταματιάδη

21 Ιουλίου, 2010

Δύο παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας.”ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ”. Η έκθεση αυτή έχει ως σκοπό να μας οδηγήσει αρκετά χρόνια πίσω, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι για έναν κόσμο που έχουμε χάσει και ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει αναλλοίωτα  από αυτόν. Θα πρέπει να διαφυλάξουμε ότι μας έχει απομείνει από την πολιτιστική μας κληρονομιά και οι μνήμες μας να μείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο.
Οι φωτογραφίες (διαστάσεων 60Χ80) αναφέρονται στο σήμερα και σε ότι έχει απομείνει από το χθες, από τα Καζαβήτια της Θάσου.
“ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” Μας δίνει τη δυνατότητα μέσα από την υποβρύχια φωτογραφία να γνωρίσουμε τον «κόσμο» που βρίσκεται κάτω από την επιφάνια της θάλασσας. Να δούμε και να ανακαλύψουμε τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας. Να δούμε το βυθό του σήμερα και να ελπίσουμε πως θα παραμείνει αναλλοίωτος στο χρόνο για να τον γνωρίσουν και οι επόμενες γενιές. Οι υποβρύχιες φωτογραφίες είναι διαστάσεων 40Χ50.
Δύο παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας του Ιωάννη Σταματιάδη, που μέσα από τη φωτογραφία εκφράζει την αγωνία του για το περιβάλλον και προσπαθεί να δώσει διπλό μήνυμα. Προστατέψτε το Περιβάλλον – Προστατέψτε τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας. Διαφυλάξτε την Πολιτιστική μας Κληρονομιά.
Οι εκθέσεις  φωτογραφίας,  έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Θάσου 2010, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Πολύγνωτου Βαγή και  θα παρουσιαστούν στις Αποθήκες των Μεταλλείων, στα Λιμενάρια της Θάσου, από 25 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2010.                                                                                                     Φέτος με τη συμπλήρωση 45 χρόνων από το θάνατο του Πολύγνωτου Βαγή, ο οποίος  γεννήθηκε στην Ποταμιά της Θάσου, στις 14 Ιανουαρίου 1894, η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Θάσου (Δ.Ε.Π.Ο.Τ.Α.Θ.) αποφάσισε να τιμήσει το μεγάλο Θάσιο εικαστικό καλλιτέχνη.                                         Η οργάνωση είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» και συμμετέχουν το Πανελλήνιο Κέντρο Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας.
Σας προσκαλούμε να  επισκεφθείτε τις Αποθήκες Μεταλλείων των Λιμεναρίων Θάσου από 25 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2010 για να απολαύσετε μια γλυκιά αναδρομή στο παρελθόν και να γνωρίσετε τον «υποβρύχιο κόσμο» του σήμερα, σ’ έναν ιδανικό χώρο γεμάτο αναμνήσεις.

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker