ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΚΤΩΝ, ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ: Με καθαρισμό της παραλίας και ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι, τιμούν την ημέρα του περιβάλλοντος

7 Ιουνίου, 2010

Άρχισαν χθες στη Νέα Καρβάλη οι διήμερες εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο τοπικός Όμιλος Φίλων Ακτών, Θάλασσας και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας περιβάλλοντος. Χθες το πρωί, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων της περιοχής, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, καθάρισαν την παραλία της Νέας Καρβάλης από τα σκουπίδια. Στα παιδιά μοιράστηκαν πλαστικές σακούλες απορριμμάτων και καπέλα, από μέλη του Ομίλου Φίλων Ακτών, Θάλασσας και Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, με αφετηρία τη στέγη του Ομίλου, μετέβησαν στην παραλία, όπου χωρισμένα κατά τάξη, άρχισαν να περισυλλέγουν κάθε λογής απορρίμματα που έβρισκαν στην αμμουδιά. Αφού «χτένισαν» το μεγαλύτερο μήκος της παραλίας, κατά ομάδες όπως είχαν χωριστεί, επέστρεψαν στη στέγη του Ομίλου Φίλων Ακτών, Θάλασσας και Περιβάλλοντος, για να παραδώσουν τις γεμάτες με απορρίμματα σακούλες και να πιούνε ένα αναψυκτικό, ή νερό, που τους προσέφεραν τα μέλη του Ομίλου.

katharismos-aktis-large.jpg

Συνέχεια σήμερα με παραδοσιακούς χορούς και ψητή σαρδέλα

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα περιβάλλοντος θα συνεχιστούν σήμερα το απόγευμα, πάλι στην παραλία της Νέας Καρβάλης, με μία μουσικοχορευτική συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα προσφέρονται στους επισκέπτες ψητή σαρδέλα στα κάρβουνα και κρασί. Επίσης, σήμερα θα παρουσιαστούν και οι ζωγραφιές των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων της Νέας Καρβάλης, με θέμα το περιβάλλον. Χθες, τέλος, μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας, του 16ου και του 17ου συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν καθαρισμό στην παραλία της Ραψάνης.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker